Online vzdělávání

Nedávno jsem se dozvěděla o internetové stránce www.vimvic.cz , která umožňuje pohodlné vzdělávání z domova - aneb online vzdělávání. Samozřejmě mě to zaujalo, zvlášť teď o prázdninách, kdy se člověk nechce jen válet ale i trochu vzdělávat - hlavně z domova, zvlášť pro ty, co třeba nemají moc času nebo bydlí v malém městě, kde prostě nic není. Tento portál nabízí plno kurzů, od levných po dražší. Najdete tam obory jako je fotografování (které jsem si vybrala já) , fitness, marketing ale například i youtube. Nejlepší na tom je, že si videolekce můžete pouštět kdy chcete a nejste vázáni na to, že v 12:00 musíte být tam a tam. To je velká výhoda online vzdělávání.

Dlouho jsem vybírala, protože mě zaujalo opravdu plno kurzů, ale nakonec jsem vybrala Kurz fotografování pro začátečníky a mírně pokročilé, protože od ledna vlastním zrcadlovku a stále ještě neznám všechny hodnoty fotoaparátu a tento kurz byl pro mě jako udělaný.

POPIS KURZU:
V rámci tohoto kurzu se naučíte, jak správně ovládat váš fotoaparát, a pochopíte, jaké hodnoty nastavit v různých situacích. Proniknete do tajemství hloubky ostrosti a kompenzace expozice. Po absolvování kurzu se již budete orientovat v objektivech a pojmy jako expoziční čas nebo citlivost ISO pro vás budou vaším denním chlebem. Naučíte se správně používat stativ a budete vědět, kdy a jak použít správné vyvážení bílé pro věrnou fotografii. Ovládnete tvorbu panoramatických i HDR fotografií a v závěru kurzu se také naučíte základní úpravy fotografií i jak zachránit smazané fotky.

O LEKTOROVI: 
Mgr. Martin Valent, Ph.D. Přednáší kurz Fotografie a makrofotografie na UK v Praze, vede individuální kurzy fotografování a v roce 2013 získal třetí místo v národním kole Sony Photography Award.
Tento kurz má 31 lekcí, některé jsou dlouhé 20 minut, ale většina je kolem těch 5-8 minut, takže když do toho půjdete s chutí jako já, máte kurz hotový cca za 2 dny , podle potřeby :) Najdete tam například co znamená pojem Expozice, expoziční čas, clona, jak správně fotografovat, jaké jsou nejčastější chyby, něco o stativu i výběru fotoaparátu/objektivu. Myslím, že je to super do začátku, určitě po kurzu nebudete jako profesionální fotografové. Těchto 31 lekcí mi dalo opravdu hodně, když potřebuji, tak si video přehraju znova a je to. Strašně mě to bavilo, různě jsem si to zapisovala, nebylo to jen koukání na lektora jak něco říká, ale byly tam i různé ukázky, úkoly.. Je to super možnost jak zjistit nové věci a ty ostatní kurzy jsou také zajímavé a myslím, že nezůstanu jen u jednoho.. :)

VÝHODY ONLINE VZDĚLÁVÁNÍ
- Můžete se vzdělávat KDY a KDE chcete
- Můžete videa sledovat stále dokola, pokud to moc nechápete
- Klidně za den můžete být hotovi, když u toho sedíte od rána do večera :)

NEVÝHODY ONLINE VZDĚLÁVÁNÍ
- Když vám nejde internet, je to blbý
- Když to nepochopíte ani z videa, nikdo vedle vás nestojí aby vám to předvedl

Jaký máte názor na online vzdělávání? 

7 komentářů:

  1. Taky mi od nich přišla nabídka, takže se do toho budu teprve pouštět. Jsem na to zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle :) kdyby mi ta nabídka také přišla, tak bych neváhala ani minutu :)
    eLblog

    OdpovědětVymazat
  3. O této stránce jsem už slyšela a některé kurzy můžou být fakt užitečné :) Nejspíš bych si vybrala ten stejný kurz jako ty :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Absolvovala jsem kurz blogování a úplně super! :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  5. O online vzdelávaní som už počula, ale zatiaľ som ho nevyužila. Mne by asi chýbal ten osobný kontakt, niektoré veci jednoducho potrebujem vysvetliť tak, aby nado mnou niekto stál a usmerňoval ma.
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře!