Sněží, Sněží...

Ahoj, dlouho na blogu nebyla recenze na knihu, proto vám dnes napíši něco o mé nové knížce. Určitě si říkáte, on je skoro začátek listopadu a ona už píše o Vánočních knihách? :D Ano. Ať víte, co si na ty Vánoce koupit! :D Mě je teda osobně jedno, jestli to čtu v říjnu nebo v prosinci. Jak jste asi z názvu přečetli, jde o knihu Sněží, sněží od tří autorů : Johna Greena, Maureen Johnsnové a Lauren Myracleové

Maureen Johnsonová a její Zasněžený expres, John Green se svým Vánočním zázrakem a Lauren Myracleová a Archanděl prasátek. Tři skvělí autoři, tři vánoční romance, které se navzájem prolínají, a tři hlavní hrdinové, kterým jedna sněhová bouře změní život - máme tu Jubilee, která kvůli nepokojům kolem elfské vesničky nemůže strávit Śtědrý den se svými rodiči, Tobina, jenž neváhá riskovat svůj život kvůli Twisteru se čtrnácti roztleskávačkami, a Addie s jejím miniprasátkovským dramatem. Je čtyřiadvacátého prosince, svátky klidu a míru jsou v plném proudu, co by se asi tak mohlo zvrtnout?
Už od začátku jsem věděla, že se mi bude knížka líbit. Je to úžasná vánoční romance, která by se mohla líbit snad každému. Knihu jsem ale chtěla hlavně kvůli tomu, že je autorem i John Green, protože se mi většina knih od tohoto spisovatele líbila. Škoda jen, že ještě nesněží. Určitě si ji ale plánuji přečíst znovu na Vánoce. Kniha se skládá ze tří povídek :

Maureen Johnsonová: Zasněžený expres
Tahle povídka se mi líbila asi nejvíce, protože jsem více prožívala dějové linky všech postav. Je o dívce jménem Jubilee, která se chystá na Štědrý Den za příbuznými na Floridu. Na cestě ale vlak uvízne v lavině sněhu.. Jubilee přejde dálnici do Waffle House a po cestě se budou dít kouzelné věci.. Nechci moc děje prozrazovat, vím jaké to je, když čtu recenzi na knihu a všude jsou samé spoilery :D Povídku jsem si moc užila, spisovatelku Maureen jsem dříve neznala, ani jsem žádnou její knihu nečetla, tímto mě moc příjemně překlapila.

John Green : Vánoční zázrak
Typická Greenovská povídka, to pozná každý. Velice humorné, ale líbila se mi trochu míň než ta první, očekávala jsem od ní více. Vím, že spoustu lidí si to četlo jen kvůli Greenovi , ale podle mě je ten příběh průměrný. 

Archanděl prasátek - Lauren Myracle
Autorku jsem taky dříve neznala, ale byla jsem opravdu příjemně překvapená. Už ten název se mi moc líbil :D Je to asi ale nejzvláštnější povídka - ale skoro nejlepší. Je to občas celkem vážné. Hlavní hrdinka mi ze začátku nebyla moc sympatická, postupně ten pocit odešel. Je to o Addie, která se rozešla se svým klukem a je do sebe zahleděná, pak si ale uvědomuje, že svět se netočí jenom kolem ní.
Abych knížku zhodnotila, moc se mi líbila a myslím si, že od zmiňovaných autorek si určitě ještě nějaké knihy přečtu, protože se mi styl jejich psaní moc líbil. Knihu mám z e-shopu megaknihy.cz.
Autor: John Green, Lauren Myracle, Maureen Johnsová
Počet stran: 261
 Hodnocení obálky : 5/5
 Hodnocení knihy: 5/5

Četli jste tuto knihu? :) 


6 komentářů:

  1. Tenhle typ četby není zrovna můj styl, ale podle tvého článku by to mohla být pěkná oddechová knížka a má moc pěkný obal :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  2. Docela si říkám, že si ji pod ten stromeček opravdu pořídím, protože vypadá hodně dobře a Greena mám ráda:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  3. četla jsem všechny dosud vydané knihy od Greena, je super :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  4. Mam ráda tenhle styl knih a John Green je prostě srdcovka.
    Tuhle knihu od něj jsem zrovna nečetla,ale až doctu Dívku ve vlaku tak si ji možná poridim :)

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem jen papírová města a příliš mnoho Kateřin. U obou knih jsem čekala na zápletku, která by mi nedala spát a ta zkrátka nepřišla. Ještě chci dát Johnu Greenovi šanci, ale zatím jen prostřednictvím knihovny.

    theheartissue.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Tipy na knížky jsou vždycky dobrej nápad! Greena mám hodně ráda :)

    Secrets of M

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře!