Jak na korektory ? + má sbírka

Ahoj, dnes tu mám pro vás takový menší "speciál" o korektorech z levnější kategorie. Bude to i něco jako návod pro ty, co s korektorama teprve začínají a neví třeba jaký koupit, co od něj požadovat atd. Pár mých oblíbených vám trochu představím, ale každý zvlášť popisovat nebudu , takže jdeme na to :)

Na začátek vám teda trochu ty korektory představím. Nevím moc, jak to popsat , ale korektor je prostě něco jako makeup , ale dáváte to jen na různé nedokonalosti :D To už slyšíte v tom slově korektor. 
Máme korektoy tekuté,krémové,tuhé a i pudrové, s kterými jsem se ještě nesetkala. Taky můžete na internetu sehnat paletky korektorů, kde mají ty korektory různé barvy - toho se nelekejte - zelený korektor kryje červená místa, žlutý kryje kruhy pod očima a béžový/tělový je normálně na nedokonalosti. Já osobně tyhle barevné moc nemusím, preferuji normální korektory. Plno těchto paletek seženetu na Notino.cz

Korektor můžete používat buď samotný nebo s makeupem, já používám většinou jen korektor. Když k tomu máte i makeup, tak se ten korektor většinou nanáší až na ten makeup . 

Co se týče nanášení a zpracování - nejlepší je to prsty, ale já používám výhradně štětce nebo houbičku (něco jako Beauty Blender) . Štětce jsou dobré ploché nebo šikmé jako mám na obrázku já.
KRYTÍ

První byste měli nanášet více krycí korektor , to většinou bývají ty tuhé nebo krémové, já mám ale i tekutý korektor který obstojně kryje. Na ukázku vám jich sem pár dám, všechny korektory v mé sbírce máte ve fotce nahoře.

Mám odstín 020 Light Beige, skoro nejvíce krycí korektor  podle mě. Už jste o něm určitě slyšeli, je v blogerském světě celkem známý :) Musíte dát ale dobrou bázi a pudr, občas se zdá, že zalézá.

Maybelline Fit me / 150,- kč/
Jak jsem říkala, tohle je můj nejvíce krycí tekutý korektor. Používám ho radši než ty tuhé, obecně mám ty tekuté radši. Kryje vážně super, mám odstín 15 a už mi dochází, takže si určitě pořídím další :)

Dermacol Makeup Cover /  130,- kč/
Tohle je nejvíce krycí korektor , co jsem kdy měla :D Nechápu , jak ho někdo ale může používat jako makeup, to pak vypadá jako paštika :D Je hodně hutný, výběr odstínu podle mě není ale dostačující, ale na nějakou tu nedokonalost bohatě stačí.

ROZJASNĚNÍ

Na krací korektor následně nanáším rozjasňující korektor, který většinou moc krycí nebývá, spíš je tam jen na funkci rozjasnění . Na internetu jich najdete také spousty. Měl by být trochu světlejší než je vaše pleť, nebo pokud používáte makeup tak světlejší než ten. 
Rozjasňující korektor byste měli nanášet do takzvaného "véčka" , jako je na obrázku, který jsem našla na internetu. Jinak ještě tyto korektory mívají většinou takový štětečkový aplikátor.

zdroj : Internet
Zase pro příklad pár mých dobrých rozjasňujících korektorů :
Rimmel Match Perfection / 120,- kč/
O tomto korektoru jsem už dělala recenzi 

Maybelline Dream Lumi Touch / Notino.cz /
Recenze na blogu 

Maybelline Affinitone /  100,- kč/
Taky super korektor na rozjasnění, trošku i kryje .

To by bylo vše z dnešního článku o korektorech, doufám, že někomu aspoň trochu pomohl , uvidíme se u dalšího článku!  :)

Co vy a korektory? Jaký je váš oblíbený?  

11 komentářů:

  1. Bez korektoru se obejdu, mám za to, že si se vším má poradit make-up. Ale nějaký ten kousek mám a nejlepší mi přijde rozjasnujici pod oči.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Počula som, že na kruhy pod očami je najlepší žltý korektor a už dlhšiu dobu uvažujem, že si nejaký kúpim. Ďakujem za tvoje typy. :)

    Ann´s Life

    OdpovědětVymazat
  3. wonderful review dear, thanks for sharing, xo

    OdpovědětVymazat
  4. Z těch barevných používám jenom žlutý, jinak klasiku, Catrice:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  5. ja používam makeup-korektor v jednom od Max Factor panstick :)

    OdpovědětVymazat
  6. prvé tri korektory mám doma a sú podľa mňa naozaj super, parádne krytie ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja vyzkoušela několik od Catrice a Essence, také je vidím na fotce, ale pro mě je top ten od Dermacol.

    OdpovědětVymazat
  8. Ako som si kúpila makeup ktorý má vyššie krytie korektor nejak obchádzam. Inak mám moc rada Catrice camouflage obe verzie a fit me. Chcela by som vyskúšať od
    Bourjois radiance reveal a taktiež ten od Dermacolu.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  9. Když mi dochází můj oblíbený makeup a není zrovna v akci, sahám po Dermacol cover make upu a používám ho místo makeupu. Ano člověk vypadá jak paštika, ale z vlastní zkušenosti vím, že když se použije světlý pudr a konturovací paletka, nejde tolik poznat, že je obličej jako maska. :) Jinak ho používám tedy spíše také místo korektoru jen na malé pupínky. :) A za mě je ještě super tekutý catrice camouflage.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Thank's for this interesting review!
    Have a nice week,
    Christine

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře!